Начало 9 CNC технологии и автоматизация – продукти
HEIDENHAIN - ЦПУ и измервателни технологии

ЕСД България ЕООД е представител и сервиз на DR. JOHANNES HEIDENHAIN GMBH за България, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Албания.

HEIDENHAIN е световен лидер в разработването и производство на Цифрови Програмни Управления (ЦПУ) и измервателни системи фирма. Фирмата е предпочитан доставчик за много производители на машини за различни сфери на индустрията. Актуалните продукти и услуги на HEIDENHAIN са подробно описани и достъпни във корпоративните сайтове. За повече информация, моля посетете www.heidenhain.de или  www.heidenhain.bg

Измервателни системи и позициониращи контролери

В качеството си на представител и сервиз за страната ни, ЕСД България предлага измервателни системи, сензори, позиционни контролери и аксесоари към тях от ELGO ELECTRONIC.
Детайлна информация за продуктите, възможностите и приложението им можете да откриете в страницата на производителя www.elgo.de

Индустриални бар-код скенери, маркиращи системи и сензори

DATALOGIC

Индустриални баркод скенери, маркиращи системи и сензори от DATALOGIC. За повече информация, моля посетете www.automation.datalogic.com

Технологията за нарязване на накатка, чрез продуктите на Hommel+Keller изпозва две различни приложения, известни като: Form Knurling – набраздяване, чрез формоване/ валцуване (без отнемане на материал – без стружка) и Cut Knurling – набраздяване, чрез изрязване (с отнемане на материал – стружка). И двете техники имат свои характеристики, сфери на приложения, преимущества и ограничения. Докато едно от предимствата на формоването е лесния за боравене инструмент, нарязването винаги е предпочитан метод, когато качеството на повърхността трябва да бъде безкомпромисно прецизна. Фундаментална разлика се крие във връзката между посоката на инструмента и възможните за нарязване профили.

Формоването или валцуването е процес без рязане, по време на който повърхността на обработвания детайл се компресира и приема профила. Тъй като валцуването е студен фомообразуващ процес, техниката е подходяща единствено за стеудено деформируеми материали. Като резултат от процеса външния диаметър на обработвания детайл нараства. Главно предимство на тази технология е многообразието от приложения. Чрез него могат да бъдат произведени всякакви набраздени профили, като също така е подходящ за фронтални, вътрешни или конични накатки.

Набраздяването, чрез рязане е фрезовата алтернатива на валцоването. По време на процеса се отстранява материал. Тази технология е особено подходяща за тънкостенни детайли, меки материали (напр. пластмаси) или трудни за обработка материали. Нарязването се отличава с висока прецизност и отлично качество на повърхността, ето защо се препоръчва за производство на висококачествени видими профили. Обратно на формоването, повърхностния натиск и отместването са незначителни. Напрежението върху машината също съответно е малко. Едно от главните ограничения на техниката на набраздяване с нарязване е по-малкия брой на приложения. Нарязването с рязане е единствено подходящо за производство на накатки с профили RAA и RGE. Освен това, поради минималната повърхностна компресия, якостта на набраздения профил се намалява.

Пълната гама от инструменти и технологии можете да намерите на страницата на производителя Hommel+Keller.

За маркиране на закръглени детайли са известни две техники.

Непрекъснато валцуващо маркиране
С непрекъсната валцуваща маркираща система, частите се обозначават чрез няколко завъртания на маркиращата ролка. Маркиращата ролка е обвързана с диаметъра на конкретния детайл.

Маркиране с пружинно връщане
Маркираща система с пружинно връщане е алтернативната техника, при която маркирането се постига с частично завъртане на маркиращата ролка. След „развиване“ на текста, инструмента се отдръпва чрез вградена пружна и се връща в начална позиция. Тази система позволява да бъдат маркирани детайли с различен диаметър.

Пълната гама от инструменти и технологии можете да намерите на страницата на производителя Hommel+Keller.

Продуктите за гравиране се разделят на ръчни печати, валцуващи печати, кръгли печати, маркиращи ролки и машинни печати за маркиране на въртящи части, детайли и знаци и за щамповане на разнообразни материали. Освен това е възможно да бъдат произведени всички видове клиентски профилни повърхнини и материали за индустриално или декоративно маркиране.

Гравирането се контролира чрез ЦПУ с връзка с CAD/CAM.

Пълната гама от инструменти и технологии можете да намерите на страницата на производителя Hommel+Keller.