Партньори

HEIDENHAIN

ЦИФРОВИ ПРОГРАМНИ УПРАВЛЕНИЯ И ИЗМЕРВАТЕЛНИ СИСТЕМИ ЗА ПОЗИЦИЯ 

ЕСД България ЕООД е представител и сервиз на DR. JOHANNES HEIDENHAIN GMBH
за България, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Албания

Фирма HEIDENHAIN е създадена в Германия през 1889г. с предмет на дейност ецване на метали. Понастоящем концерна DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH е високотехнологична фирма, която проектира и произвежда линейни и ъглови енкодери, въртящи се (кръгови) енкодери, цифрови дисплеи и Цифрови Програмни Управления за приложение при различни задачи за точно позициониране. Продуктите на HEIDENHAIN се използват основно за вграждане във високоточни металообработващи машини, в прецизни машини за производство на електронни компоненти, както и в разнообразни системи за автоматизация.

Продуктите на HEIDENHAIN гарантират, че машините и съоръженията работят продуктивно и ефикасно. От 1948г. насам, когато компанията започна повторно дейността си в гр. Траунройт (Германия), HEIDENHAIN е доставил на клиентите си повече от 5 милиона линейни енкодера, над единадесет милиона въртящи се и ъглови енкодери, 550 хиляди цифрови дисплеи за позиция и около 225 000 управления TNC. Този многогодишен опит гарантира, че избирайки продуктите на HEIDENHAIN винаги правите верния избор.
 
Това, което стои в основата на успеха на HEIDENHAIN е непрекъснатия стремеж към технически съвършени продукти, съчетан със стабилност, дългогодишен опит, близки отношения с клиентите и реалистично мислене. Обмяната на опит с различни научни и изследователски звена, от една страна, и всекидневните контакти с потребителите на нашите продукти, от друга страна, представляват много важна част от работа на HEIDENHAIN. Компетентността на фирмата в измерването на дължина и ъгъл се потвърждава от множеството реализирани специфични решения за конкретни клиенти и приложения. Пример за такива решения са разработването и производството на измервателно и тестово оборудване за много от лабораториите по стандартизация по света, както и ъглови енкодери за различни телескопи и сателитни антени. Придобитият ценен опит от тези проекти съществено допринася за високото качество на продуктите на HEIDENHAIN.