Партньори

CHERRY

КОМПЮТЪРНИ КЛАВИАТУРИ И МИШКИ


ЕСД България ЕООД е партньор на CHERRY за България

Мултифункционални клавиатури с разширени въможности, мишки, бутони и микропревключватели. Cherry проектира, произвежда и продава автомобилни превключватели и модули, компютърни клавиатури и мишки, бутони, микропревключватели и електронни модули.

На 17 Април 1953г. г-н Валтер Чери основава фирма Cherry Electrical Products в приземния етаж на ресторант Highland Park, Илиноис. Cherry бързо се превръща в синоним на микропревключвател - инженерите и проектантите в Щатите започват да наричат всеки превключвател "Cherry Switch". Още в началото на развитието си, ние осъзнавахме факта, че дълготрайния ни успех зависи от създаването на производствени и проектантски мощности по целия свят.

Първата ни стъпка в тази посока бе основаването на фирма Cherry GmbH в Германия през 1965г. Същата година Cherry навлиза в Щатите и на пазара на автомобилни компоненти. Производството на клавиатури започва през 1973г. Cherry GmbH се разраства стремително и става един от европейските лидери в производството на клавиатури, превключватели и управляващи и превключващи устройствa за автомобилната индустрия и домакинска техника.

Успеха ни се дължи на факта, че предлагаме на клиентите си само изпитани решения и продукти, произведени по технологии от последно поколение. Фирмата Cherry е произвела повече от 3.2 милиарда бутона до сега.

В момента фирма Cherry е под чадъра на немския гигант ZF Group.