Партньори

ALZMETALL

ПРОБИВНИ МАШИНИ, CNC ОБРАБОТВАЩИ ЦЕНТРИ, РАДИАЛНИ ПРОБИВНИ МАШИНИ 

ЕСД България ЕООД е партньор на ALZMETALL за България

Фирма ALZMETALL е създадена през 1945 година от Харалд Фридрих и Петер Мейер. През декември 1946 е направен пръвия проект, а през 1947 ALZMETALL започва производството на пробивни машини. През следващите години следва развиване и увеличаване на продажбите и маркетинга. Увеличават се както клиентите, така и служителите. Произвеждат се осем различни типа пробивни машини. ALZMETALL става пазарен лидер при пробивните машини.

С използването на NC управления, стават възможни нови процеси на обработка. През 1980 – 1984 започва производството на гамата пробивни машини AX и гамата CNC обработващи центри ABOMAT. Следва завършване на разработката на уникалните CNC пробивни машини от гамата AC. 

През 2000 година в ALZMETALL е въведена система за управление на качеството съгласно DIN EN ISO 9001:1994, като през годините фирмата изпълнява високите изисквания на стандарата и се ресертифицира успешно.

В производствената програма на ALZMETALL са включени пробивни машини, 5 осни иновативни високоскоростни обработващи центри, пробивни машини за серийно производство. Фирмата притежава собствена леярна. Успешна стъпка е отварянето на ALZMETALL и DONAU сервизен и технологичен центъра за обработващи центри и пробивни машини. През 2011 на EMO Hannover е представен ново разработения хибриден обработващ център GS1400/5-FDT за комбиниране на процесите на фрезоване и струговане при една установка на детайла.

ALZMETALL е представена на пазара в Канада, Китай, САЩ, Испания, Великобритания, Полша, Русия, Турция, Франция, както и в страните от Южна Азия.